Mijn winkelwagen

Kies de juiste bril

Sinds 1997, is er een standaard gekomen voor brillenzen die de categorieën van de de lensfilter voor brillen aangeeft. Deze meting wordt aangegeven met verschillende "index" en "percentages" van de hoeveelheid licht die de lens filtert.

 

Lenscategorie

Categorie 0
Categorie 0 lenzen filteren van 0% tot 20% van het licht dat wordt tegen gehouden. Categorie 0 lenzen zijn vaak transparante lensen en te gebruiken tijdens de nacht tijdens een zeer donker of bewolkte dagen. (Categorie 0 tot 1 lenzen worden ook het meest gebruikt voor kleine kinderen).

 

Categorie 1
Categorie 1 lenzen filteren van 20% tot 47% van het licht dat wordt tegen gehouden. Deze categorie lensen zijn licht getint en dit type lens wordt aanbevolen voor bewolkt of bedekt weer met een zwakke zon.

 

Categorie 2
Categorie 2 lenzen filteren van 47% tot 82% van het licht dat wordt tegen gehouden. Dit soort lens heeft een matig gekleurde lesntint en wordt aangeraden tijdens heldere weersomstandigheden met veel licht.

 

Categorie 3
Categorie 3 lenzen filteren van 82% tot 92% van het licht en beschikken over een donker gekleurde lenstint. Categorie 3 lenzen worden aanbevolen tijdens weersomstandigheden met een grote helderheid (fel zonlicht) en op middelhoog gebergte.

 

Categorie 4
Categorie 4 lenzen filteren van 92% tot 97% van de lichtstralen, deze lens heeft een zeer donkere kleur en wordt aanbevolen voor zeer lichtgevende omstandigheden, de alpinisme en het hooggebergte.

 

 

Advies
Heeft u vragen over uw bestelling of een specifiek product?

Voor een deskundig advies stuur je een e-mail naar onze klantenservice. 
Aanmelden nieuwsbrief